Sibiu-Online

Biserica si manastirea Ursulinelor

Postat de admin | 18/12/2009

sibiu-biserica-ursulinelor-04Cladirea ridicata in 1474 a fost manastire dominicana pina in 1543, cand, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana, lacasul de cult a intrat in posesia lutheranilor. Manastirea, cunoscuta sub denumirea de Kloster Kirche, a fost preluata in 1755 de maicile Ordinului Ursulinelor.

 

Interiorul bisericii, construit initial in stil gotic, a fost transformat de maici in stil baroc. In 1948 cladirea a fost nationalizata, iar din 1992 in ea oficiaza slujbele Biserica greco-catolica. Exteriorul bisericii are multe elemente gotice, originale, dintre care se remarca poarta principala, geamurile si stilpii de protectie. In biserica sint trei altare de origine recenta. Pe altarul principal este o pictura in ulei care reprezinta coroana Maicii Domnului, altarul lateral stinga este impodobit cu toarea ordinului Ursulinelor. Deasupra este tabloul Sfintului Emeric, iar la dreapta, simetric cu cel sting, u o pictura in ulei care reprezinta aparitia Sfintei Mucenice Ursula in fata Sfintei Angela Merici, fondaeste al doilea altar lateral, cu pictura in ulei reprezentind-o pe Sfinta Angela instruind copiii. In ambele parti ale navei sint statuile unor sfinti care au fost apreciati in mod deosebit de maici.
O deosebita importanta se acorda inscriptiei de deasupra arcului de triumf care reaminteste de binefacatoarea bisericii, imparateasa Maria Tereza.

Comentariile sunt inchise.