Sibiu-Online

Noiembrie 2017

Postat de admin | 27/10/2017

evenimente noiembrie sibiuTârgul Național de Carte și Revistă Religioasă: 2-5 noiembrie.
Cea de-a XVII-a ediție a unicului tîrg de profil din România, aduce la Sibiu cărți duhovnicești. Pe lângă lansările de carte, vor mai avea loc și manifestări culturale, dezbateri, expoziții, întâlniri cu scriitorii, etc.
Intrarea este liberă, iar programul de vizitare este între orele 10:00-20:00, la Biblioteca Județeană Astra, corp B. Puteți consulta programul aici.

Concert Simfonic – Dedicații alese: 2 noiembrie.
Sala Thalia vă invită să participați la un concert simfonic de excepție. În program îi puteți asculta pe ariile lui Ghenadie Ciobanu, Robert Schumann, Dmitri Șostakovici. Solistă la pian Cătălina Butcaru. Evenimentul începe la ora 19:00.

Teatrul din Cartier: 2 noiembrie.
Închiderea oficială a proiectuluiare loc la Librăria Habitus de la ora 19:00. Clandestino este piesa care încheie ediția a III-a.Prețul unui bilet este de 10 lei. Copii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, platind doar 5 lei. Nu ratați!

Spectacolul de teatru coregrafic „Eine kleine Nachtmusik”: 5 noiembrie.
Prezentat în premieră în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu”, de la ora 19:00, one-man show-ul lui Lari Georgescu este construit pe muzica lui W. A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu, precum și un fragment de scenariu original de commedia dell´arte aparținând lui W. A. Mozart. „Eine kleine Nachtmusik” este cea mai recentă creație scenică a cunoscutului coregraf Gigi Căciuleanu. Proiectul continuă colaborarea acestuia cu actorul Lari Georgescu și propune o incursiune în lumea geniului mozartian, în spiritul ludic care îi domină creația. Abordarea îndrăzneață și inedită a celor doi artiști trasează liniile unui spectacol ce vorbește despre singurătate, creație și geniu. „Eine kleine Nachtmusik este o metaforă a singurătății creatorului de cursă lungă. Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veșnic-Copil, dar în același timp, și dintotdeauna, Bătrân-Filozof-Înțelept, Jongler și Alchimist.”, declara Gigi Căciuleanu, la premiera spectacolului din 13 septembrie a.c.

Acest spectacol de teatru coregrafi este o co-producție Unteatru, Art Production Foundation & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Kult Studio, JTI și un proiect finanțat de AFCN. Evenimentul de la Sibiu este prezentat în cadrul „Platformei de dialog prin cultură”, un program al Teatrului „Gong” din Sibiu. Spectacolul are o durată de 1h10min și este recomandat tinerilor cu vârsta peste 12 ani.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Spectacol de balet: Baiadera: 6-7 noiembrie.
Spectacolul a avut premiera mondială la Bolshoi Theatre Sankt Petersburg, în data de 4 februarie 1877.
Coregrafia acestui spectacol este realizată de Marius Petipa și este o adaptare după coregrafia originală realizată de Aleisha Gardner și Kirill Ermolenko. Durata spectacolului este este de 2 ore, iar biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleași prețuri ca în punctul de vânzare, fără niciun comision suplimentar, de pe siteurile kompostor.ro și bilet.ro.

Concert Simfonic – Serată Internațională: 9 noiembrie.
Joi 9 noiembrie, ora 19 – Sala THALIA
Dirijor: HAORAN LI
Solisti: EVA YULIN SHEN – pian
SEBASTIAN TEGZEŞIU – vioară
În program: Ernest Chausson – Poème, op. 25, Maurice Ravel – Tzigane, M. 76, Witold Lutoslawski – Variaţiuni pe o temă de Paganini, George Gershwin – Variaţiuni pe ,,I got rhythm” pentru pian şi orchestră, Robert Schumann – Simfonia nr. 4 în do minor, op. 120.

Vernisajul Expoziţiei de artă fotografică „Luxembourg à Sibiu”: 10 noiembrie.
Expoziţia de artă fotografică „Luxembourg à Sibiu”, organizată în parteneriat cu Federaţia Luxemburgheză de Artă Fotografică, reia tema lansată în anul 2007, prin care publicul vizitator are ocazia să admire în tihnă instantanee ale unui spațiu urban partener Capitalei Culturale Europene 2007. Artiști fotografi din Marele Ducat de Luxemburg – țară unde se întâlnesc peste o sută de etnii și tot atâtea culturi – creează o punte vizuală emoționantă pentru toți iubitorii genului.

Mozaic Jazz Festival: 10-12 noiembrie.
10-12 noiembrie 2017
Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă prin cele șsase trupe prezente la eveniment. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști, cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu, își îndreaptă atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

Program:

Vineri 10 noiembrie 2017
Ora 19:00 – Isfar Sarabski
Ora 20:30 – Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017
Ora 19:00 – Mn’JAM Experiment
Ora 20:45 – Steve Coleman and Five Elements

Duminică, 12 noiembrie 2017
TBA

Biletele pot fi achiziționate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Sibiu Jazz Competition: 10-12 noiembrie.
În perioada 10-12 noiembrie va avea loc la Sala Thalia, concursul internațional “Sibiu Jazz Competition”.
Timp de 3 zile, începând cu orele 19:00, publicul va putea asculta formații noi de jazz din Europa, aspirante la marele premiu al concursului.

Pentru prima dată de la lansarea sa în anul 1979, Sibiu Jazz Competition are loc separat de festivalul de jazz și a căpătat o amploare pe care organizatorii nu au anticipat-o. Anul acesta, în concurs s-au înscris 53 de participanți din 15 țări. Săptămâna trecută a avut loc preselecția candidaților, în urma careia juriul a ales 13 finaliști din 8 țări.

Vor urca pe scenă artiști tineri din Belgia, Italia, Luxemburg, Polonia, Rusia, Ungaria sau Turcia. România va fi reprezentată de 2 formații de tineri muzicieni de jazz, extrem de talentați. Dacă vineri, 10 noiembrie și sâmbătă, 11 noiembrie, publicul va asculta compozițiile concurenților, duminică, 12 noiembrie, după încheierea recitalurilor ultimilor participanți în concurs, publicul va asculta pe scena Sibiu Jazz Competition un concert special al Big Band Gaio. Tot duminică seara va avea loc și Gala de Premiere, în cadrul căreia, concurenții înscriși în concurs vor câștiga premii în valoare totală de 5000 Euro.

Campionatul Naţional de Powerlifting: 11-12 noiembrie.
Împinsul din culcat, exerciţiul cel mai practicat în sălile de forţă şi fitness, este probă de competiţie în powerlifting, este manifestarea forţei dusă la extrem. 70 de sportivi bine pregătiţi, la toate categoriile de greutate şi de vârstă, atât masculine, cât şi feminine, sunt gata pentru această aventură cu greutate.

Shopping City Sibiu invită toţi iubitorii de sport şi mai ales pe cei care apreciază şi se antrenează pentru forţă, să fie alături și să îi încurajeze pe sportivii participanţi.

Program:
Sâmbătă, de la ora 15:30 se desfășoară probele pentru copii și cadeți.
Duminică, de la ora 15:30 se desfășoară probele pentru juniori, tineret, seniori și masters.

Christmas in Sibiu.Food.Fun.Culture 2017: 17 noiembrie – 26 decembrie.
Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect construit în jurul tradițiilor europene din perioada sărbătorilor de iarnă. Divertismentul va fi asigurat de spectacolul impresionant de lumini proiectate pe fațadele clădirilor din Piața Mare și atmosfera de iarnă. Vă așteptăm cu drag la Sibiu!

Spectacol de balet: Recolta, Poveste despre suflet. Poveste despre trup, Swaraj: 18 noiembrie.
Trei povești spuse în pasi sublimi de balet, la Slaa Thalia.

Recolta / The Harvest
Coregrafia: Jacob Connor
Muzica: Zoë Keating, Ben Frost, Johannes Brecht, Jóhann Jóhannsson
Costume: Claudia Benchea și Diana Popa

Poveste despre suflet. Poveste despre trup
Coregrafia: Kirill Ermolenko
Muzica: Claude Bolling
Costume: Claudia Benchea și Diana Popa

Swaraj
Coregrafia: Joshua Legge
Muzica: Kayhan Kalhor
Concept scenografic: Răzvan Iacob

Spectacol-coupe de dans contemporan: 19 noiembrie.
Spectacol de dans contemporan la Sala Thalia.

Când întunericul devine lumină
Coregrafia – Daniel Alexandru Dragomir
Durata aproximativă – 45 minute

Șapte singuratici într-o zi de iarnă
Coregrafia – Mariana Gavriciuc (debut coregrafic)

Spărgătorul de nuci – premieră de balet clasic: 21 noiembrie.
Coregrafia originală: Marius Petipa și Lev Ivanov
Adaptare coregrafică: Aleisha Gardner și Kirill Ermolenko
Muzica: P. I. Ceaikovski

Spectacolul a avut premiera mondială la Teatrul Mariinsky Sankt Petersburg în data de 18 decembrie 1892.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu, prezentate de TBS la Sibiu, pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleași prețuri ca în punctul de vânzare, fără niciun comision suplimentar, de pe siteurile kompostor.ro și bilet.ro.

Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu: pian la patru mâini: 26 noiembrie.
Sala oglinzilor, din cadrul sediului FDGR este locul idel pentru a susține Stagiunea Camerala „Florescu-Fernandez & Friends”.

Program:

Dinu Lipatti (1917 – 1940) – Marșul lui Henry
George Enescu (1881-1955) – Rapsodia română op.11 nr. 2*
George Enescu (1881-1955) – Suita pentru pian la patru mâini (manuscris MNGE)
George Enescu (1881-1955) – Rapsodia română op.11 nr. 1*

Festivalul Național de Folclor Ioan Macrea, ediția a XIX-a: 28-30 noiembrie.
Evenimentul cuprinde spectacole extraordinare ce aduc în atenția publicului personaje fabuloase din mitologia românilor, prin elemente de muzică, dans şi teatru, precum și seminarii pentru profesioniștii din domeniul culturii tradiționale (dansatori, coregrafi, dirijori, manageri).

Spectacolul Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” are loc marţi, 28 noiembrie, iar în zilele ce urmează participă și ansambluri profesioniste din țară și interpreți renumiți. Seminarul pe tema prezervării autenticităţii tradiţiilor în spectacolele folclorice are loc joi, în 30 noiembrie și propune spre dezbatere aspecte legate de montările cu caracter tradiţional, modalităţi muzicale şi coregrafice de promovare a folclorului.

Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar prețului biletului cu reducere este de 10 lei.

logo_HD Vizitezi Sibiu în Noiembrie? Cazează-te la noi ca să fii Happy!
Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, Pensiunea Happy Day vă oferă o gamă bogată de servicii hoteliere de cea mai înaltă calitate, potrivite șederilor în interes de serviciu dar și pentru călătoriile cu familia.

Str. Lungă nr. 2D, Sibiu
www.pensiuneahappyday.ro
Tel.: +40 269 234 985 ; +40 771 558 744;
rezervari [at] pensiuneahappyday [dot] ro


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a lasa un comentariu.

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close